[...] uczucie sytości na długo dzięki temu nie zmagamy się z głodem. -w każdym posiłku musimy mieć porcje białka, najlepszymi jego źródłami są: mięso drobiowe i wołowe, jaja, ryby(polecam głównie makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3, którego znaczenie pro zdrowotne jest olbrzymie). -unikamy jako źródła [...]
[...] uczucie sytości na długo dzięki temu nie zmagamy się z głodem. -w każdym posiłku musimy mieć porcje białka, najlepszymi jego źródłami są: mięso drobiowe i wołowe, jaja, ryby(polecam głównie makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3, którego znaczenie pro zdrowotne jest olbrzymie). -unikamy jako źródła [...]
Pierwsze pytanie odnośnie przeznaczenia? Najprostsza odpowiedz: dla wszystkich którzy chcieliby zmieścić się w korzystnym dla zdrowia poziomie tkanki tłuszczowej - dla mężczyzn będzie to 10-15% dla kobiet 18-24%. Przejdźmy do konkretów - podstawowe pytanie jak czujecie się po takim posiłku: duża porcja gotowanej piersi z kurczaka (150g), średnia [...]
[...] 2500 pozniej po nast. tyg 2200 i tak trzymaj i koryguj zgodnie z waga. co do diety. kazdy posiłek musi zawierac pełnowartosciowe(bogate w aminokwasy) białko(ser, jaja, ryby, mieso) niezbedne kwasy tłuszczowe(n3,n6,n9) oraz weglowodany(ryz kasza makaron chleb razowy warzywa) ponad to do kazdego posiłku zawierajacego 30g białka jedz 200g [...]
[...] dietą - witaminy, minerały (co dzień świeże warzywa i owoce, często kasze) , białko, zdrowe tłuszcze na co dzień, produkty bogate w wit.C (lub jej suplement) i kolagen (ryby ze skórą, "przerośnięte" mięso, jak karkówka)... ... i nie wolno chudnąć zbyt szybko, bo skóra nie zdąży się przystosować; to najważniejsze. Codzienny masaż jakąś [...]
[...] szczególnie białka i węglowodanów. A oto produkty bogate w składniki odżywcze: Węglowodany: chleb, ryż, makaron, ziemniaki, kasza Tłuszcz: masło orzechowe, oliwa z oliwek (zdrowe tłuszcze) Białko: chude mięso, ryby, mleko, jaja, orzechy, rośliny strączkowe Sole mineralne: owoce i warzywa I to by było na tyle. Narazie. Pozdrawiam Hulk-Man
[...] - tak nasi przodkowie odżywiali się tym co znaleźli lub upolowali.Energia pochodziła w tamtym czasie głownie z kwasów tłuszczowych i dużej mierze jednonienasyconych (ryby,dziczyzna)jednak patrzą na nas teraz i z punktu widzenia sportowca to węglowodany o niskim IG dostarczają nam energii do funkcjonowania i nie obciążają naszego układu [...]
wklejam z linku o zbilansowanej diecie redukcyjnej : Składniki odżywcze Białko -tylko areoby - minimum 1,6 g na kg masy ciała -trening siłowy - minimum 1,8 g na kg masy ciała Co jemy? W miarę chude gotowane/parowane mięso(pierś kurczaka, ale także czerwone mięso posiadające pewną przewagę jeśli chodzi o hamowanie głodu). Ryby najlepiej z [...]
[...] 2/3 białka, które teraz jest Ci tak potrzebne powinno pochodzić z produktów zwierzęcych. Jedz kurczaka, indyka, cielęcinę i chude mięso. Kilka razy w tygodniu jedz tłuste ryby morskie: śledzie, makrelę, szprotki. Są one bogate w witaminę D, która jest potrzebna do mineralizacji kości oraz wspomaga przyswajanie wapnia i fosforu." Pierwsze co [...]
Czy twoja dieta jest faktycznie tak krucha, że musisz to białko pić 3 razy dziennie? na Twoim miejscu zainwestowałbym w dietę, i produkty bogate w pełnowartościowe białko i aminokwasy np ryby, kurczak, indyk, schab duszony ;)